Resa till Rom 5 dagar – avresa 31 mars 2019

Den eviga staden Rom har under årtusenden formats till vad den är idag. Om detta vittnar många storslagna monument från olika epoker. Antika byggnader, medeltida gränder, renässanspalats och barockfontäner – detta och mycket mer finner vi i en av världens mest fascinerande städer.

Dag 1. Hemorten – Rom 
Vi flyger till Rom. Väl i Rom möts vi upp av personal som tar oss till vår buss och vidare till  H10 Roma Città. Under våra dagar i Rom ingår frukost på hotellet. Middag intas på egen hand. 

Dag 2. Stadsrundtur Rom 
Efter frukost stiger vi på vår buss för en heldagsrundtur med lokalguide. En del av rundturen görs till fots med flera fotostopp och lunchpaus. Rom sägs vara byggd på sju kullar och är historiskt en av västvärldens viktigaste städer. Under dagen får vi se många av stadens sevärdheter som Vatikanen med Petersplatsen, spanska trappan, Pantheon och Fontana di Trevi.

Dag 3. Utflykt Colosseum och Forum Romanum 
Tillsammans med vår reseledare får vi under förmiddagen möjlighet att se den romerska erans centrum genom amfiteatern Colosseum, på maktens centrum Forum Romanum och vid kejsarnas boningar på Palatinen. Än idag har Roms stad sitt säte uppe på Kapitolinska kullen där ni på egen hand kan möta en fantastisk utsikt över takåsar och kyrkokupoler. Under eftermiddagen har vi tid för egna strövtåg, till exempel i stadsdelen Trastevere med sina pittoreska gränder kantade av butiker, restauranger och kaféer. Entré till Colosseum tillkommer och besöks på egen hand.

Dag 4. Utflykt Casal Pilozzo 
På förmiddagen beger vi oss till vingården Casal Pilozzo, vackert belägen på landsbygden strax söder om Rom. Här får vi en rundvisning i vinkällaren och provsmakning av gårdens vin. Efter utflykten kan man kliva av bussen i centrum under förutsättning att återfärden till hotellet sker på egen hand med lokaltrafik.

Dag 5. Rom – Hemorten 
Efter frukost ges möjlighet till egen tid i hotellets omgivningar innan vi under förmiddagen tar oss till flygplatsen och vårt flyg hemåt. 
Biljetter till Vatikanmuséet kan bokas hemifrån på  följande länk: Vatikanmuséet. Vår reseledare rekommenderar ett besök på eftermiddagen dag 3 cirka 14.00. Besöket i museet sker på egen hand utan guidning.

Pris: 6 995: – för del i dubbelrum
Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · en vinprovning · utflykter · reseledare


Tillägg: Enkelrum 1 525:-


Resevaluta: Euro

Förskottsinbetalning: 500 kr per person som görs vid anmälan med inbetalning till vårt bankgiro 5317-9933 eller swish 1230 799 569. Ange som meddelande ”31/3”
Anmälan emotses senast 2019-01-15 och är sista dagen för att slutboka platser för resan. Först till kvarn……… begränsat antal platser.

Du gör din anmälan genom att klicka här. Till anmälan.

Kontakt/frågor: Jan Tingstrand 0704-422105 jan.tingstrand@gmail.com
Jan-Erik Magnusson 0706-456621, onnered@gmail.com