Degustazione di vini con accessori

Ett 60-tal förväntansfull seniorer samlades på Norges hus för att prova vin, ost och charkuterier från norra Italien. Dick Björck, med drygt 20 år i SEB, har sadlat om och driver nu restaurang Borgovino i Varenna vid Comosjön. Han hade med sig två vita viner och fyra röda som gjorde sällskap med några olika ostsorter och charkuterier. Färskt bröd hade han dessutom stått och bakat samma morgon.

Det blev en trevlig tillställning där ljudnivån höjdes i takt med att vinet i glasen sjönk. Det verkade som om alla hittade någon favorit bland vinerna. Vin nummer 6, en Sfursat di Valtellina, tilltalade många. Men så var också alkoholhalten hela 16 % på detta amarone-liknande vin vilket kanske förvillade några hjärnor…

Vår högst värderade ordförande, Lennart ”Slussvaktmästare” Gunnarsson, inledde kvällen med en språkkurs i italienska varvid samtliga deltagare därefter kunde uttala så komplicerade ord som ”Chianti” på ett helt korrekt sätt. Alltså som Kiianti. Nu provades visserligen inga viner från detta område i Toscana utan viner från det betydligt nordligare belägna Lombardiet. Men i alla fall….ett lovvärt initiativ!

För den som önskar veta vad det var för viner vi provade, vare sig du var med eller icke, så finns dessa beskrivna i det bifogade dokumentet. Klicka bara på nedanstående länk.

Viner 21 nov

 

[huge_it_gallery id=”18″]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.