Fullsatt Pub

Årets första pub dröjde ända till 3 mars. Men så blev den också fullsatt. Trångt, varmt, massor med tjôt och smått och gott att plocka i munnen. Temat för maten var ”ost” helt enkelt. Serveringsbordet blev snabbt länsat, rödvinet tog slut men öl fanns det gott om. En skotte agerade dagen till ära bartender. Hans namn är McMagnell men tyvärr fastnade han inte på bild. Kanske kommer han tillbaka någon annan gång…

Ett lite nytt inslag var ”3 minuter med…”. Den här gången med Arne Erlandsson som berättade om rånet på kontor 5006 för många år sedan.

Arne berättar:

”Det kom in en man till kontoret, han visade klart med sitt hagelgevär och med hög röst att det är ett rån, ingen rör sig. Han slog med gevärspipan mot plexiglaset och skrek, kom igen här, pengar! Flickorna i kassan gled ner under pulpeten i skydd, som vi vid något tillfälle hade pratat om. Så var situationen när jag gick ner till kassan, en tjänsteman, lite förvirrad men han förstod att personen ville ha pengar. Det var ju viktigt att han inte såg vad jag gjorde, han fick inte se vad mina händer gjorde, han fick lite pengar, jag grävde bland sedlarna och när han tittade på dem så kunde jag larma och lossa ” betet” som satt med gem och se till att han fick dessa tillsammans med de andra sedlarna.Det var viktigt att försöka hålla honom kvar så länge det var möjligt, så jag försökte få det att se ut att jag letade efter större sedlar. Till slut var läget lite otäckt, det var ju kunder i lokalen och tänk om det hade hänt att han blivit riktigt förbannad och skjutit i taket eller något så hade rånet fått större konsekvenser än vad det blev. Rånaren visade sig vara en riktig buse och han åkte fast lite senare.”

När rånaren sprang ut genom dörren stötte han ihop med kontorschefen Tommy Lundström. Ingen blev skadad i den krocken…

Detta missade rånaren! Men de 62 stycken seniorerna på plats kunde gotta sig istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.