Lång härlig svans, gommen skriker efter mera!

Så ”samlades” en onsdagskväll ett drygt trettiotal medlemmar för en virtuell vinprovning i sina olika karantänstationer. Upplägget var enkelt. Välj ut ett vin som du har hemma så du slipper gå till systembolaget och köa. Har du en KK hemma (KK=KarantänKompis) så kan ju den med fördel vara med. Invänta instruktioner via mail på utsatt klockslag. När mailet kommer, följ instruktionerna.

Summa 24 viner provades under kvällen, utseende, doft och smak bedömdes och ett helhetsbetyg gavs. På bilden nedan kan du se alla vinerna.

16 röda viner, 5 rosé och 3 vita viner

Flera av deltagarna tog chansen att duka fram en måltid samtidigt. Ostbrickor, räkmackor, kycklingrätter, inbakad oxfilé och kanske något från grillen skymtade förbi. Jörgen passade på att glida igenom provningen på en räkmacka och myntade begreppet ”virtuell baksmälla”.

Lennart Gunnarsson utsåg ett antal personer som på ett eller annat sätt utmärkte sig. Så här blev det:

Några hedersomnämnande:

Ingrid Lindholm för att du har introducerat ett grekiskt vin, Robola of Chepalonia,  som förmodligen avviker från Retsina i smak och karaktär.

Leif Larsson, som pris får du i uppdrag att presentera en dikt, nyskriven eller repris, så att vi kan få njuta av din diktarförmåga.

Jörgen Larsson för att du har bidragit med ett nytt och användbart ord till Svenska akademins ordbok: virtuell baksmälla.

Eivind Larsson för att du lyckades öppna ett mail där priserna på resp vin framgick. Du är en riktig hacker. Priset är en sak
men det betyder inte att ett högt pris är det dyraste. En gåva kan visa sig bli dyr. Vem vet vilka krav som kan följa!!!!

Mats Hedström. Har du fått några bra tips till nästa vinprovning, som kan äga rum när coronaruset har gett vika?

Vad kan vi lära oss av alla dessa  härliga kommentarer? Jo, följande ord är alltid användbara i samband med vinprovning;
” Nyanserad, utvecklad, kryddig smak med fatkaraktär, mörka körsbär, jordgubbar och nötter”. OBS undvik jämförelse med morötter. Avsluta gärna med orden ”Lång svans och att gommen skriker efter mera”

 

På Facebook-gruppen ”SEB Senior Club Västra Sverige” kan man hitta fler bilder och kommentarer.

En kommentar till “Lång härlig svans, gommen skriker efter mera!”

  1. Ja, vinprovningen var ett riktigt trevligt initiativ! Tack både initiativtagare och alla inblandade för ert stora engagemang.
    Hälsningar Bertil Warell

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.