Österrikisk lunch med mersmak

Senior Clubs styrelse bjöd in till en Österrikisk lunch på La Cuvée. I källarvalven hade man dukat upp med ett glas Wiener Gemischter Satz, ett vitt vin som görs just i staden Wien av en av alla de 640 vinproducenter som finns där. Ordförande Lennart hälsade alla välkomna till bords. Där väntade en tallrik med klassisk wienerschnitzel i sällskap med österrikisk potatissallad och lite nyttiga grönsaker. Allt tillagat av styrelsen i det lilla köket som finns på La Cuvée.

Till maten serverades ett rött vin gjort på druvan Zweigelt från Burgenland. Franz Schneider heter ägaren till den lilla vingården Artisan.

Som dessert utlovades Apfelstrudel men eftersom bagaren vägrade tillverka 40 stycken av denna godsak fick vi istället en äppelkaka med vaniljglass. Det påstods att ordföranden hade skalat alla äpplena och på en direkt fråga vilken sorts äpplen det var svarade densamma utan att tveka ”Marie”. Kanske beroende på att hans bordsdam denna eftermiddag råkade heta Marie… Ett litet glas Nittnaus Beerenauslese satt dessutom perfekt till äpplena.

Bilderna är tagna av Rune Johansson och Elisabeth Khan.

[huge_it_gallery id=”39″]

2 reaktioner till “Österrikisk lunch med mersmak”

  1. Stort tack till alla inblandade för en fantastisk Österrikisk lunch!

    Så otroligt väl arrangerad från början till slut.
    Vi är priviligierade i SEB Senior Club

  2. Tack bästa styrelsen för ett mycket trevligt initiativ, god mat och goda viner. Vi kommer gärna tillbaka 😋🍷

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.