WM står i det här fallet för ”Wine Mechanics”, ligger i Slakthusområdet i Göteborg och är ett så kallat ”urban vinery”. Det betyder att man gör vin i det gamla grisslakteriet på Lilla Waterloogatan. Runt 40 förväntansfulla seniorer dök upp i regnet denna mörka och sena torsdageftermiddag. Väl inne i det torra, där värmen snabbt spred sig, väntade föredrag om varför man gör vin i ett gammalt slakteri, hur det går till och vad som ligger i den så kallade ”pipe-linen”, alltså i den närmaste framtiden. I de stora ståltankarna och träfaten ligger redan och väntar på att buteljeras till våren och släppas ut på marknaden. Alltså runt 10 olika vinsorter.
Efter föredraget väntade vinprovning av de första vinerna som gjorts av WM. Ett vitt vin gjort på druvan riesling som vuxit i Pfalz, ett rosévin gjort på druvan spätburgunder (pinot noir), också det har vuxit i tyska Pfalz samt ett rött vin på den klasiska druvan syrah som i detta fallet kom från Rhône i Frankrike. Till detta serverades en tallrik med ostar och lite olika charkuterier. Stämningen blev snabbt hög och flera glada seniorer syntes vandra in i det allra heligaste där vinmakaren höll på att arbeta. Nu har man inte bara sina egna viner utan också en gedigen vinkällare med många, många, många olika viner. Många passade därför också på att prova några av dessa. Så småningom var det dags att vandra hemåt och då hade det mesta av kvällens regn redan fallit ned och låg i stora pölar på marken.