1 2 3, sockerdricka, pommac, lemonad…

Pub på Senior Club. Fullsatt. Alltså 123 stycken goa seniorer. Troligen nytt rekord. Lasse Almqvist höll hov och berättade om sina första år i banken bland en massa andra ”sågspån”. Och hur han trots svår stamning lyckades klara av att få arbete och så småningom bli av med ”stammet”. Att dåvarande Dokumentavdelningen och Rembursavdelningen alla hade chefer med djuriska efternamn som ”Valross” och liknande, kom som en överraskning för de flesta. För musiken stod som vanligt ”Larssons kapell”, det vill säga Jörgen Larsson och Sture Alfgården.  När Lasse tog på sig peruken och blev Fru Björkman på Björkmans Dansinstitut, för att lära fyra överåriga pojkar att dansa, verkade en av gossarna ha en egen modell för att komma rätt i stegen. Alltså ”sockerdricka, pommac, lemonad” vilket visade sig vara Bosse Häggströms innovation för vägvinnande danssteg och därmed fantastiska framgång på dansgolvet. Övriga grånade gossar saknade det mesta av takt och musikalitet, men vad gjorde det, när damerna som bjöds upp så galant klarade av att behärska de snubblande gossarna. När eftermiddagen snabbt gled över i kvällsskymning hade det mesta av tilltugget gått åt, ölen var slut och likaså vinet. Även vattnet höll på att sina. Så spred sig de förhoppningsvis nöjda seniorerna ut på stan likt fladdrande höstlöv för nya äventyr.

Fotograf: Jan-Eric Magnusson

[huge_it_gallery id=”12″]

2 reaktioner till “1 2 3, sockerdricka, pommac, lemonad…”

 1. Rubriken är fel.
  Det skall inte vara ”1, 2, 3” utan ”1, 2, Dubbelsteg!”
  Om man skulle dansa efter det förstnämnda alternativet skulle damerna utsättas för lika stor fara som om man dansade ”Sockerdricka, Pommac, Lemonad”. Man får ett intryck av att skribenten Fogelhund i sin okunskap själv deltog i de hiskeliga övningar som syns på filmen, (Jo jag har sett den, man tar sig för pannan!)
  Och jag är tacksam att jag inte frekventerade danssalongerna i Göteborg under 50- och 60-talen då dessa nu åldriga herrar stolpade runt därstädes i tron att de var Fred Astaire och Gene Kelly.

  Tack och lov att Mor och Far vilar tryggt i vår familjegrav utan vetskap om ovanstående borzalmak!

  Tiszteletteljesen

  Olga Björkman Preobrazjenskaja
  Balett Akadémia Budapest

  1. Hej Olga. Jag förstår din kritik och jag förstår vad Du menar men 1 2 dubbelsteg menar Du väl med dubbelsteget vä fot fram och sedan kommer hö fot och ansluter. Det är precis samma sak som BD predikade med 1 2 3 dubbelsteg så rubriken är nog ok. Tyvärr är det skillnad på att se oss nu mot i vår krafts dagar men då var stilen och resultatet fantastiskt. Detta kan även sockerdricka pommac lemonad intyga.
   Fred

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.