Resan till Lissabon

Nu har det gått 3 veckor sedan hemkomsten från Lissabon och det underbara sommarvädret med 28 grader. Nu får vi anpassa oss till höstväder med bara några plusgrader.
Alla tycks vara nöjda med resan. Bra hotell, bra väder, hyfsat bra reseledare och viktigast men inte minst att vi var lika många resenärer tillbaka till Landvetter.
Resans höjdpunkt blev dagsturen med buss till Sintra och kungapalatset. Efter vi strövat runt bland små butiker och tagit en fika fortsatte bussfärden till Europas västligaste kontinentalpunkt Cabo da Roca. Vid de branta klipporna kunde vi skåda över den mäktiga blå Atlanten. Färden gick vidare efter de långa sandstränderna till Cascais och Costa do Estoril för en fisklunch, bad i Atlanten och shopping i små mysiga butiker.
Lissabon är kuperat och byggt på sju kullar med mängder av kulturella sevärdheter. Gamla spårvagnar som klättrar sig upp på de smala stensatta gatorna mellan tätt bebyggda fastigheter. Intrycken var många och i Lissabons moderna del i centrala Baixa med myller av människor fanns det allt från handel till ficktjuvar.
Övriga minnesvärda saker var vårt tappra försök att luncha på förmodligen världens största lunchställe saluhallen Mercado da Ribeira. Alla lyckades inte få plats! Vinprovning på Portvinsinstitutet var också en upplevelse. Gamla fina portviner provades under stigande glädje där vår guide var en kunnig portvinskännare. Den portugisiska fiskrestaurangen Pereira da Laurentina med sina traditionella Portugisiska fiskrecept lyckade inte nå upp till sitt fina rykte. Personalen hann tyvärr inte med att servera tillräckligt snabbt, varpå del av vårt sällskap fick ljummen mat. Men som helhet var resan en stor upplevelse. Vi ser fram emot nästa resa, vart den än må ta oss.
Jan Tingstrand

OBS! Under fliken ”Bilder” finns just ett antal bilder från resan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.