Magisk kväll med Gillis Edman

Nästan 90 seniorer och några yngre förmågor (seniorbarn?) hade kommit till Norges hus för att lyssna på Gillis Edman och vårt eget husband, Senior Club Band med Eva Ekström, Sture Alfgården och Jörgen Larsson.

Gillis Edman på Norges hus. Jon Lennström och norska kungafamiljen lyssnar intensivt.

Kvällen började med ett glas vin i form av Ruppertsberger Imperial Riesling ackompanjerad av tre olika snittar. En med kallrökt lax, den andra med stuvad Karl Johan svamp och rökt bog och den sista med gorgonzolakräm toppad med plommonmarmelad. Allt intogs under finstämd musik från husbandet.

Därefter var det dags att lyssna till Gillis funderingar kring livet. Det var knäpp tyst i salen, ibland avbrutit av hjärtliga skratt när Gillis beskrev någon speciell händelse han varit med om. En och annan tår fälldes nog också. Att återge det Gillis talade om låter sig inte göras så enkelt. Men att det handlade om livet stort klart för oss alla. Döden har ju Gillis inte upplevt ännu så det kunde han inte ge några personliga kommentarer om. Mellan raderna framförde husbandet ett antal musikaliska läckerheter som passade bra in i sammanhanget.

När timman var sen var det dags att dra sig hemåt i den ännu ljumma höstkvällen. Det blev en kväll att minnas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.