Bergstrands Kafferosteri

Vi var 13 st som mötte upp för en guidning i kaffets värld av Emil Myren , 5:e generationen kafferostare.

 

Emil berättade om företagets historia som började redan 1891 då Emil Bergstrand startade sitt kafferosteri.

Vi fick en inblick i hur man komponerar en perfekt blandning och vilka olika typer av bönor man använder.

Hela processen visades från lager till färdig blandning, dock utan att maskinerna var igång, men det kanske var tur för enligt Emil är det ett himla liv på malar o rosteriugnarna.

Vi fick även “koppa” vilket betyder att vi fick provsmaka kaffe från fyra olika länder där vi kunder känna viss skillnad på de olika karaktärerna som bönorna hade.

Besöket avslutades med att vi fick med oss lite kaffe o the hem

Jan-Eric Magnusson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.