Rapport från årsmötet

Ett åttiotal förväntansfulla medlemmar i SEB Senior Club samlades på plan 4 på regionkontoret för att engagera sig i årsmötet. Till att börja med fick vi en timmes genomgång av bankens resultat och framtidsplaner av Anna-Karin Fors. Vi kunde konstatera att bankens tycks gå bra vilket är något underligt med tanke på att vi som satt där och lyssnade har slutat arbeta… Anna-Karin  blickade också in i framtiden vilken tycks stavas D I G I T A L.
Pausen ägnades åt socialt umgänge, ett glas vin och några små lustiga snittar som lätt slank ned. Därefter var det dags för själva årsmötesförhandlingarna. Vår ordförande, Lennart Gunnarsson, höll sitt första stora ”linjetal” där han beskrev året som gått och alla de aktiviteter som skett. Ett imponerande stort antal aktiviteter med drygt 2 100 närvarande medlemmar. Är vi så många?
Sedan var det dags för föreningens CFO (Chief Financial Officer, i dagligt tal kallat kassör), alltså Jan Tingstrand, att gå igenom bokslutet. Men han inledde med en snabb tillbakablick till tiden då skrivmaskinen inte ens var elektrisk och räknesnurran dompterades av varje bokhållare. Många fick en tår i ögonvrån av dessa nostalgiska minnen. Föreningen bokslut var väl i klass med bankens och uppvisade dessutom ett litet plus vilket kan komma väl till pass då även föreningen står inför en så kallad digitalisering. Vad denna kan föra med sig är i skrivande stund oklart men det kan mycket väl säga ”swish” bland medlemmarna.
Föreningens revisorer, representerade av Matz Samuelsson, hade nogsamt gått igenom alla siffror, kvitton och protokoll och kunde rekommendera ansvarsfrihet för styrelsen. Nu har väl styrelsen alltid varit tämligen fri från ansvar, alltså oansvarig,  men det var ju trevligt att få det på papper också.
Därefter den spännande stund då valberedningen, under ledning av Geoffrey Anderton, eller ”Jeff” som han också lystrar till, skulle föra fram de namn som föreslogs att ingå i styrelsen när nu några valde att lämna. Jan-Erik Magnusson blev ordinarie ledamot liksom Elisabeth Kahn och Stefan Olofson. Jörgen Larsson, som suttit fyra år som ordinarie ledamot, tog sitt ansvar och iklädde sig rollen som suppleant och kan på det sättet lägga ytterligare några år i tjänst för det goda.
Ordföranden utlovade därefter ett spännande 2017 med bland annat satsningen på ”att skriva historia”. I god Oscarsanda höll det på att bli fel när det var dags att avtacka de avgående styrelseledamöterna Inga-Lena Anderberg, Ingela Gustavsson och Carl David Sandberg.  Ordförande började med att avtacka sig själv men kom sedan på att det nog var några andra som skulle ha det inhandlade flaskorna med bubbelvatten. Varma applåder gavs till de tre på scenen.
Efter årsmötesförhandlingarnas lyckliga slut fick vi så en stunds ytterligare digitalisering till livs innan det var dags för medlemmarna att ge sig ut i den sena februaritimman och likt yrande snöflingor skingras för vinden. Slutet gott, allting gott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.